PtB slinger met boor 3Leden van de vereniging Place To Bee kunnen de honingslinger lenen voor eigen gebruik. Het is een handslinger, die elektrisch is gemaakt d.m.v. een accuboor. Werkt prima!
Wat moet je doen?

- Geef data en tijden door aan Hetty (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) wanneer je de slinger wilt gaan ophalen en terugbrengen. Dan worden deze data en tijden onderop in dit 'Nieuwsitem' erbij geplaatst. Zo is iedereen op de hoogte waar de slinger zich bevindt en wanneer deze "vrij" is om te lenen. Het kan zijn dat je de slinger kunt houden en dat de volgende de slinger bij jou komt ophalen.
Kijk goed in de UITLEEN hieronder, waar de slinger staat.

Graag letten op het volgende:
* - De slinger staat in de Community-Kas op De Grote Beek en kun je ophalen op werkdagen wanneer de Kas open is.
* - De slinger neem je schoon mee, dus ook schoon terugbrengen.
* - Let bij het schoonmaken op het kogeltje onder in de bak. Verlies dat niet.
* - Zelf zorgen voor een ontzegelbak met vork, voor het verwijderen van de zegeltjes en een fijne zeef, voor het zeven van de honing.
* - Aanwijzingen m.b.t. het gebruik van de 'automatische slinger':
De slinger moet d.m.v. langzaam loslaten van de schakelaar tot stilstand gebracht worden omdat er een rem op de gelijkstroom motor zit, als je de schakelaar los laat. De massa van de ramen is te groot om door de rem gestopt te kunnen worden. De schroefmachine slaat dan uit je hand, komt los uit de ronde houder of erger, brand door.! Let dus goed op en oefen een keer zonder ramen in de slinger. De aandrijving kan links en rechtsom gewisseld worden zoals bij de meeste schroefmachines. Mocht de schroefmachine los komen van de slinger omdat deze te vaak door de ramen gestopt is, laat Peter Timmermans het dan even weten. S.v.p. niet zelf aan gaan knutselen. Succes!!

Slinger is uitgeleend aan:
1 - Paul Hulsbosch op donderdag 2 juni. Wanneer je de slinger wilt gebruiken dan kun je deze ophalen bij Paul. Paul kun je bereiken via de 'Place to Bee' App. 
2 - Samad gaat de slinger bij Paul halen op maandagochtend 6 juni. Wanneer je de slinger wilt gebruiken dan kun je deze ophalen bij Samad. Samad kun je bereiken via de 'Place to Bee' App. Graag aan de webmaster doorgeven wanneer je de slinger gaat halen en tot wanneer je deze gebruikt.
3 - Geert Beuving gaat woensdag 15 juni de slinger ophalen in de Community-Kas op de Grote Beek en brengt de slinger terug op donderdag 16 juni.
4 - Nicole Minneboo gaat de slinger woensdag 29 juni ophalen en brengt deze maandag 4 juli terug.
5 - Paul Husbosch gaat de slinger donderdag 14 juli ophalen en brengt deze maandag 18 juli terug.