Bloemenbom 4Dit is een voorbeeld van een Dagbestedingproject voor en door cliënten, geïnitieerd door Place To Bee.

Binnen De Woenselse Poort is een Tuinproject, waarin de wintermaanden weinig activiteit is maar wel de nodige cliënten naar toe willen gaan om gewoon van de afdeling af te zijn. 

"Hé Matty heb je geen winterprojectje voor ons?" "Jazeker; Place To Bee heeft wel een projectje….wat denken jullie van bloemzaadbommen maken. Wij zorgen voor de materialen bloemzaad, klei/leem, verpakkingen. Jullie gaan aan de slag met cliënten in het kader van dagbesteding. Wij betalen alles en gaan ze verkopen. Ik zorg ervoor dat onze kosten weer neutraal terugvloeien naar de kas van de vereniging, zet er een bedragje bovenop en dat is dan voor jullie om wat te doen voor de deelnemers aan het tuin project."

Bij Grafisch GGzE bieden ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek waar ze met name de creatieve, technische en arbeidsvaardigheden kunnen aanscherpen. Daar wordt nu hard gewerkt door cliënt(en) aan een vrolijke wikkel om het doosje heen met de gebruiksaanwijzing van de bommen aan de binnenkant. De buitenkant van de wikkel is in overleg met de afnemer van nog steeds ‘ons’ product. De eerste 100 doosjes zijn gekocht door de directie van De Woenselse Poort en zijn bedoeld als geschenkje voor de bezoekers aan de opendag op 24 februari (voor familie en naasten van medewerkers DWP). Landelijke opendag is 18 maart 😉
Ook dit is Place To Bee!! en raakt de kern waarom de vereniging nu net op landgoed De Grote Beek huist. Zonder ons was dit niet mogelijk geweest! Wij zijn weer uit de kosten, bezorgen mensen een leuk feel good momentje met het maken en het werpen van de bommen en doen direct iets aan de biodiversiteit.

Lijkt het je leuk om zelf en of met anderen bloemzaadbommen te maken. Klik en kijk dan eens op bv: 
Zelf een bloembom (zaadbom) maken: zo doe je dat - Guerrilla Gardeners
TIP: Nationale Zaaidag 22 april 2023!!

Op de foto de bloementuin op het Landgoed in de winter. Bloemenbom 3