Zwerm bijenGeen paniek, een zwerm bijen is niet gevaarlijk. Meld uw vondst en neem afstand tot de zwerm en laat het geheel met rust. Op verzoek komen we de zwerm scheppen en nemen de zwerm mee om het bijenvolkje in een kast onder te brengen.

Zwerm melden? Neem zo spoedig mogelijk contact met ons op:

Meld het door het invullen en versturen van het contactformulier, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Zwerm2019 04 18vanWilEerste Zwerm in 2019!

18 april rond 15:30 uur kreeg onze docent een telefoontje dat er een zwerm was in de tuin van een woning op Strijp R te Eindhoven.
Hij is terplaatse gegaan en heeft een zwerm aangetroffen, zie foto. Het was een opvallend grote zwerm. De zwerm werd geschept en daarna in een 6-ramer gedaan. Deze zat meteen schompes vol. De zwerm is later overgedragen aan een imker die vorig jaar de cursus had gedaan. De zwerm bleek uit een van zijn kasten afkomstig te zijn! Hij had vorig jaar als cursist een veger gekocht en deze laten overwinteren op 1 broedbak. Kennelijk is het volk dit voorjaar goed gegroeid. Helaas was hij te laat met het plaatsen van de 2e broedbak. Te weinig ruimte betekent een zwerm. Ook zo vroeg in het seizoen al.

Tweede zwerm! 23 april 2019, weer een zwerm bijen, nu tegenover het Pullman hotel in het centrum van Eindhoven. Onze docent heeft ook daar de zwerm bijen geschept en meegenomen. Lees meer hierover in het E.D en Omroep Brabant

Inmiddels zijn er al meer dan 12 zwermen door onze imkers geschept in Eindhoven!