2019 06 24 001 Verbrande stal bij de Tuin 500Maandag 24 juni 2019, is de bijenstal bij de Tuin met de 4 daarin staande bijenkasten helemaal afgebrand.
De bewaking is ter plaatse gegaan en heeft geprobeerd om de brandweer te alarmeren. Helaas lukte dat niet door de telefoonstoring bij KPN. Iemand van de bewaking is naar de brandweerkazerne gereden. Gelukkig is deze bijna tegenover de Grote Beek. Brandweer is meteen gekomen en heeft alleen nog kunnen nablussen. Wel heeft de brandweer kunnen voorkomen dat brandende bomen en struiken verder zouden afbranden en er een bosbrand zou ontstaan.

2019 06 24 002 Verbrande stal bij de Tuin 500Later bleek dat alles verbrand was. Zie bijgevoegde foto’s van vóór en van ná de brand.
Redenen van de brand zijn oneindig. Stukje glas dat als vergrootglas heeft gewerkt, vonken van een beroker tijdens een kastencontrole, iemand die op de erachter gelegen parkeerplaats achteloos zijn sigaret heeft weggegooid, iemand die boos is op de bijen en het moedwillig heeft aangestoken, enz. Alle opties staan open en elke manier die je kunt bedenken is een mogelijk scenario.
Maar …… wat schieten we daarmee op? Feit is dat de stal is verbrand, inclusief de 4 kasten en de meeste bijen. Dinsdagavond zijn er nog twee zwermen geschept in de directe omgeving van de verbrande stal. De toekomst zal uitwijzen of daar nog een koningin bij zit en of de bijen de hitte Bijenstal bij de Tuin oud 500IMG 8803hebben overleefd.

Een aantal kranten en Omroep Brabant hebben een artikel aan de brand gewijd. 
Deze artikelen kunt u vinden door op onderstaande linken te klikken.
Eindhovens Dagblad klik HIER
Studio040 klik HIER
Omroep Brabant klik HIER
Telegraaf klik HIER
Van verschillende kanten ontvingen we hartverwarmende steunbetuigingen, zo ook van de vestigingsmanager van de NBV. Onze hartelijke dank daarvoor!