honingkoek. 2pngHet recept komt uit een oud kookboek dat is geschreven door een chef-kok van een Zen-klooster. Deze honingkoek is heerlijk en makkelijk te maken. Je kunt vele variaties maken door verschillende ingredienten te gebruiken. Wat je maar in huis hebt. Voor de koek is een lage bakvorm gebruikt van circa 20x30cm en bakpapier. (Foto: honingkoek met gekonfijte sinaasappelschillen)

Benodigdheden:
1,5 kop honing
3 eetlepels boter
2 koppen bloem
1 eetlepel bakpoeder
2 eetlepels geraspte citroenschil
2-3 theelepels kaneel
0,5 theelepel kardemon
0,5 theelepel kruidnagel
0,5 kop amandelen
0,25 kop kleingesneden, gekonfijte sinaasappelschil
1,5 tot 2 koppen extra bloem

Bereiding:
Verwarm de honing met de boter langzaam
Doe ondertussen in een kom de gezeefde bloem + bakpoeder, kruiden en de andere ingredienten
Giet het boter/honing mengsel erbij
Doe naar mate de extra bloem erbij tot het een kleverige massa is
Maak een deeg van circa 1 cm dikte
Bak in 20 tot 23 minuten bij 175 graden. Niet te lang, want dan wordt de koek hard.
Smakelijk!