Rabo 2020De opbrengst was dit jaar 198 euro! Iedereen die op ons heeft gestemd , heel hartelijk dank!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Van 4 tot 26 september 2023 kun jij je stem uitbrengen op je favoriete club of vereniging. Als je ons je stem gunt, zoek dan op de website van de Rabo naar 'Place To Bee'.
Jullie kunnen ons initiatief nog meer ondersteunen door het bij je vrienden en kennissen bekend te maken!

Stem je ook op ons? Kijk op: Rabobank.nl/clubsupport

Ons bestedingsdoel is dit jaar:
" Het plaatsen van een Bijenkunstwerk in de Bijentuin op het Breinpad"


Ons doel
Inrichten Bijentuin in het Breinpad. Het Breinpad is een natuurwandeling op landgoed De Grote Beek. Een mooi vormend samenspel van
belevingsplekken (breinpunten) met kunst in de natuur. Een natuurproject in het kader van de Groene GGz, waarbij buiten zijn in de natuur gestimuleerd wordt. Place To Bee wil de Bijentuin inrichten met een ‘Bijenkunstwerk” in de vorm van een groot ‘honingraten insectenhotel’ met informatie over dieren, insecten op het landgoed van vroeger tot nu.

Wie zijn wij?
Een vereniging van imkers (Place To Bee) en onze vereniging heeft als doel het bevorderen van de biodiversiteit op Landgoed De Grote Beek. We voeren activiteiten uit op het landgoed en betrekken daarbij cliënten, ex-cliënten, medewerkers en vrijwilligers van GGzE. We hebben eigenlijk een dubbele doelstelling: het bevorderen van de biodiversiteit en het tegengaan van stigmatisering van het landgoed en de bewoners. Met onze activiteiten bieden we kansen in het individuele herstelproces van mensen.

Hoe werkt de clubkascampagne " Rabo ClubSupport"?
Bij deze campagne maakt de Rabobank onderscheid tussen twee partijen. Enerzijds de verenigingen en stichtingen die meedoen aan de campagne en anderzijds hun ruim 22.000 leden die mogen stemmen op verenigingen en stichtingen die zij een warm hart toedragen. De Rabobank stelt hiervoor een bedrag van € 225.000,- beschikbaar wat de leden van Rabobank mogen verdelen over de deelnemende clubs.

Ben je lid van Rabobank Regio Eindhoven?
Dan valt er in september een stemkaart met unieke code op de deurmat. Hiermee kun je dan stemmen op je favoriete clubs. Als lid mag je totaal vijf stemmen uitbrengen, waarbij maximaal 2 stemmen per club. Hoe meer stemmen een vereniging of stichting krijgt, hoe meer geld dit oplevert voor de club!

Wat was ons doel in 2022?
Het maken van een spreekbeurt pakket voor leerlingen die op de basisschool hun spreekbeurt over Bijen willen houden. Leerlingen kunnen bij Place To Bee materiaal lenen om als een echte imker voor de klas te vertellen over de honingbij. Ze krijgen dan een bijenkast mee met foto’s van een volk in die kast, imkermateriaal, bijenkorf, honing om te proeven, folders, bloemenzaadjes kortom alles wat nodig is om een dikke positieve duim van de groep te krijgen.