PtB slinger met boor 3Helaas is vorig jaar onze uitleenslinger kapot gegaan en is niet meer te gebruiken.
De slinger kan ook niet meer uitgeleend worden aan leden.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Leden van de vereniging Place To Bee kunnen de honingslinger lenen voor eigen gebruik. Het is een handslinger, die elektrisch is gemaakt d.m.v. een accuboor. Werkt prima!
Wat moet je doen?

- Lees onderaan dit bericht wanneer je de slinger kunt lenen. Normaal gesproken staat de slinger in onze loods op de Grote Beek. Daarvoor heb je een sleutel nodig. Deze sleutel hebben een paar leden van onze vereniging.
- Geef je data en tijden door aan Hetty (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) wanneer jij de slinger wilt gaan ophalen die in ''onze loods" op het Landgoed de Grote Beek staat en wanneer je deze wilt terugbrengen. Dan worden deze data en tijden onderop in dit 'Nieuwsitem' geplaatst. Zo kan iedereen zien waar de slinger zich bevindt en wanneer deze "vrij" is om te lenen. Het kan zijn dat je de slinger kunt houden en dat de volgende persoon de slinger bij jou komt ophalen. Dat kun je onderling regelen.
Kijk goed in de UITLEEN hieronder, waar de slinger staat.
Bij de slinger zit een Gebruiksaanwijzing. Lees deze goed door!

Graag letten op het volgende:
* - De slinger staat in de Community-Kas op De Grote Beek en kun je ophalen op werkdagen wanneer de Kas open is.
* - De slinger neem je schoon mee, dus ook schoon terugbrengen.
* - Let bij het schoonmaken op het kogeltje onder in de bak. Verlies dat niet.
* - Zelf zorgen voor een ontzegelbak met vork, voor het verwijderen van de zegeltjes en een fijne zeef, voor het zeven van de honing.
* - Aanwijzingen m.b.t. het gebruik van de 'automatische slinger':
De slinger moet d.m.v. langzaam loslaten van de schakelaar tot stilstand gebracht worden omdat er een rem op de gelijkstroom motor zit, als je de schakelaar los laat. De massa van de ramen is te groot om door de rem gestopt te kunnen worden. De schroefmachine slaat dan uit je hand, komt los uit de ronde houder of erger, brand door.! Let dus goed op en oefen een keer zonder ramen in de slinger. De aandrijving kan links en rechtsom gewisseld worden zoals bij de meeste schroefmachines. Mocht de schroefmachine los komen van de slinger omdat deze te vaak door de ramen gestopt is, laat Peter Timmermans het dan even weten. S.v.p. niet zelf aan gaan knutselen. Succes!!

UITLEEN:
Slinger is in 2023 uitgeleend:

1 - van woensdagavond 26 juli tot en met vrijdagmorgen 28 juli aan D. De Brouwere